Klinik şef atamaları bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emeklilik hakkını kazanan mevcut milletvekillerine bin 150 YTL, eski milletvekillerine bin 500 YTL zam getiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı, salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. AKP'li Alt Komisyon Başkanı Zekai Özcan'ın bilgisi dışında, diğer AKP milletvekillerince tasarıya eklenen zam maddesi komisyonda tartışılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda da Tuzla tersanelerinin durumu görüşülecek. AKP, CHP, MHP ve DTP milletvekillerinin verdiği araştırma önergeleri birleştirilerek ele alınacak. Tersanelerdeki işçi ölümlerini araştırmak üzere yeni bir Meclis komisyonu kurulması bekleniyor.

Genel Kurulda daha sonra, Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi ve şef yardımcılığı atamalarını yeniden düzenleyen yasa teklifi görüşülecek. Klinik şefi ve şef yardımcısı kadrolarına, mevcut toplam kadroların yüzde 35'ini geçmemek üzere, profesör ve doçentlerden atama yapılabilecek.

'Örtülü af' olarak nitelenen 2 yıl ve daha az hapis cezası içeren suçlarda "hükmün ertelenmesi" hakkının, terör suçları ve askeri yargıda uygulanmamasını düzenleyen yasa teklifi de Genel Kurul'da görüşülecek. Yurtdışında yaşayan Türklerin oy kullanma yöntemlerini düzenleyen tasarının da bu haftan Meclis'ten çıkarılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber